Rizoto s gorgonzolou, huškou a vlašskými ořechy

rizoto

Hledáte tip na oběd? Jeden bych měla… Rizoto s gorgonzolou, huškou a vlašskými ořechy. Dobrota!

Na 2 pořádné obědové porce potřebujeme:
*200g rýže arborio * 100g gorgonzoly (dá se nahradit sýrem s modrou plísní, ale není to prostě ono 😉 

* hruška * zeleninový vývar * bílé víno * šalotka * máslo * na ozdobu hobliny parmazánu a vlašské ořechy

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, prohřejeme a postupně zaléváme vývarem a vínem, dokud se rýže pěkně neuvaří. Mezitím nastrouháme hrušku a gorgonzolu nakrájíme na drobné kostky. Oboje vmícháme cca 5 minut před dovařením. Ozdobíme vlašskými ořechy a parmazánem. Brou! <3

Napsat komentář

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>